Počas Kežmarských Vianoc vystúpi takmer 900 účinkujúcich

04.12.2008 Kežmarok

Kežmarok 4. decembra (TASR) - Takmer 900 účinkujúcich sa predstaví v sérií podujatí tohtoročných Kežmarských Vianoc, ktoré sa začali dnes dopoludnia vernisážou výstavy výtvarných prác žiakov miestnych škôl.
Prezentácia potrvá vo výstavnej sieni Barónka do 7. januára 2009. Mikuláš zavíta do mesta v piatok 5. decembra popoludní, aby pozdravil predovšetkým deti. Súčasne rozsvieti vianočný stromček a výzdobu.
Množstvo programov čaká obyvateľov a návštevníkov mesta na budúci týždeň. Dominovať im budú predajné vianočné trhy so sprievodným programom na Hlavnom a Hradnom námestí. Začnú sa v utorok 9. decembra a potrvajú tri dni. V rovnakom termíne sa uskutočnia aj tradičné Gastrodni, v rámci ktorých predstavia študenti miestnej Hotelovej akadémie Otta Brucknera ukážky prípravy studených jedál, cukrárenských výrobkov a sviatočných tabúľ. Podujatie je inšpiráciou najmä pre gazdinky, ktoré sa zaujímajú o najnovšie štýlové a farebné trendy vianočnej úpravy interiérov a stolovania.
Kežmarské Vianoce vyvrcholia 28. decembra večerným benefičným koncertom v Bazilike sv. Kríža. Organizátori odovzdajú výťažok detskému oddeleniu miestnej nemocnice.
 

Vyberte región